“rezeki & entri : beri arti”

First of all, terima kasih kepada ALLAH SWT atas kurniaan rezeki dan sedikit bakat. Semoga apa yang dikurniakan tidak membuatkan saya lupa dari mana saya berasal dan daripada mana saya berganjak dari setapak ke setapak untuk meneruskan hidup fana ini. Amin, suatu pintaan doa agar tidak cepat melatah dan lupa diri. *Berharap

Pada mulanya saya amat bersyukur, ke hadrat Ilahi dan berterima kasih kepada saudara Eric Fuzi kerana memberikan sedikit ruang untuk saya melangkah lagi dalam persada seni. Walaupun hanya sekecil zarah namun pintu rezeki ini tidak harus ditolak untuk saya menerjah kejayaan bakal mendatang nanti. InsyaAllah. Rezeki berkenaan mengenai lakonan dalam sebuah video clip Hafiz AF, iaitu lagu ‘Awan Nano’ yang bakal bersiaran di Astro. Tunduk syukur, ya Allah.. Dek kerana itu tempias pintu rezeki terbuka dengan luas, semoga berterusan hendaknya. Ya Allah, jangan lalaikan aku dengan duniawi ini kerana ianya bersifat sementara : kerana hidup ciptaan-Mu ini umpama roda. – monologku.

Keduanya entri ini buat kawan-kawan AH, terima kasih kerana terus menyokong dan terus. Tidak sangka bahawasanya kalian betul-betul mengambil serious tentang apa yang diperlakukan oleh saya, walaupun tujuannya bukanlah serious namun saya amat-amat menghargainya. Bermula dengan permainan yang bercampur dengan main-main terus bertukar kepada kesinambungan, namun hampir ke setiap episod telah diceritakan perjalanannya. Semoga anda semua memahaminya dalam konteks yang positif dan tidak menjadi sebagai seorang pengendap (stalker) terhadap seorang wanita. Tujuannya adalah saya cuba berkarya, namun kalau ada rungutan daripada individu itu sendiri dan dengan itu saya akan hentikan serta merta.

Buat HZ, walaupun anda pernah atau tidak menjengah ke diari maya ini, tunduk syukur dan berterima kasih kepada anda kerana memberi sedikit ruang dalam hidup anda. Jujurnya, kita tak pernah ketemu namun biarlah begini sehingga tiba saatnya walaupun entah bila. Apa-apa pun setiap entri di belog anda sudah memadai. Syukur!

Saya bukan seorang lagenda, namun saya cuba menjadi dia, lagenda.

Inilah rezeki dan inilah entri yang sehalus-halusnya memberi arti dalam 22 tahun ini. Terima kasih ya Allah dan kepada yang menyokong. Anda semua bagaikan ‘Awan Nano’ buat saya.

P.S nantikan original video clip ya featuring AH!

Advertisements

6 Responses to ““rezeki & entri : beri arti””

  1. Waaahhh yg LBV tu memang best lah.. HAHA.. tp betul ke jatuh motor tu??
    Anyway, best best!
    Sweeet sangat.

    Ni kalau Hanis tengok confirm terharu lagi ni.. ;D

  2. wah2…tahniah.. x sabau tggu video tuh… maken hensem la AH.. hehehhe

  3. siyes ke HZ xnk jmpe AH??

  4. kenapa part bercakap slow? part lagu kuat sangat. tak dengar apa AH cakap

  5. your vid mmg terbaek. i mean nak buat sumting yang macam ni bukan sume orang boleh buat. kena ada pemikiran yang kreatif juga. paling suka bila part nak naik motor tu. rupanya motor yang sebelah tu. ceh..haha

  6. AH .. LBV tu siyes smart 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: