“saya nak.. “

Entri baru! Entri baru! (Masih klise?)

Saya nak bercakap tolong dengar. *SEGAN

Kali ini saya harapkan bukan sekadar menulis tetapi seperti saya berkata-kata, ya seperti bercakap. Bercakap dengan anda. Setiap orang dilahirkan dengan impian, ini bukan impian tetapi mahu saya. Boleh tunaikan? Saya nak..

Kan dia ni dah marah. *Sobs

  1. SAYA NAK semua berhenti memuji. Mahu memuji, puji HZ.
  2. SAYA NAK kamu tidak anggap saya bukan murahan kerana publisiti, saya tak mahu pun.
  3. SAYA NAK orang lain tahu saya menghargai kamu semua baik!  Seriously!
  4. SAYA NAK semua tidak mengutuk hasil usaha orang lain, tetapi kutuk saya.
  5. SAYA NAK kamu tahu saya hanya seperti insan lain, cuma saya hanya bertuah.
  6. SAYA NAK orang lain memperbetulkan saya supaya saya tidak alpa.
  7. SAYA NAK semua faham kenapa saya tak mahu pujian, sebab saya tak berhak.
  8. SAYA NAK kamu buat apa yang saya suruh, sebab saya dah mula segan dan perasan sudah popular (walhal tidak).
  9. SAYA NAK orang disini yang baca entri ini supaya tidak terpengaruh dengan vidiyo perasan tuh.

Saya ada 9 perkara sahaja nak cakap, sebab birthday HZ ialah 9 haribulan. So bila anda buat, bermakna anda sayang HZ seperti saya jua. Bolehkan? (Kebelakangan ini dia suka update blog, memang takda kerja. Walhal dia tengah final exam tu. *Main-main betul awak.)

*kalaulah dapat bagi HZ

Apa-apa pun saya mahu ulang penghargaan kepada orang-orang yang baik ini, pedulikan apa pandangan orang lain dan itu adalah kamu. Sekurang-kurangnya orang-orang ini berlajar menghargai orang lain dalam hidupnya. Saya juga turut berlajar daripada mereka. Seriously, berlajar menghargai orang lain. Hidup ini hanyalah pinjaman, jadi janganlah selalu mendongak. *Tidaklah yang tidak tulis blog pasal AH itu tak hargai orang lain. Lain orang lain cara. Kan? *Senyum.

  1. Mula-mula untuk si dia, Hanis Zalikha.
  2. Masnurain, pedulikan orang lain kata ya?
  3. Raimalynah, ada apa dengan HZ? Sebab dia HZ. Haha.
  4. Izzaidin, manis itu gula bukan saya. Thanks.
  5. Shiqin, banyaknya sweet awak ya?
  6. Walaupun tak jeles, tapi saya jeles dengan anda Fatul
  7. Cukup-cukuplah berdoa ya? Thanks untuk doa anda Zakia.

Bila Google nama ‘Aziz Hazmi’ terus keluar nama dan blog yang menulis tentang saya. Terima kasih. Apa-apa pun Izham yang mencetuskan revolusi ini (thanks bro!). Kalau tidak, tak kenal HZ (Siapa HZ? Mula-mula dulu). Apabila sudah kenal, terus gatal.. tangan. Jangan fikir bukan-bukan.

Sebenarnya saat ini adalah saat yang akan saya tidak akan lupakan, dimana saat ini telah membuatkan saya tersenyum keseorangan dihari-hari tua nanti (InsyaAllah, jika panjang umur). Terima kasih untuk kenangan manis ini. Hidup ini macam senafas tetapi masih ada 6 nafas lagi untuk dijadikan 7 nafas. 7 nafas akan tidak akan luput seperti tulang manusia yang akan luput sedalam 7 kaki, apabila dia dikebumikan. Baiklah, saya berhenti membebel. Ingat pesan saya, saya nak..

Dengar lagu 7 nafas lagi.. Dengar lagu, dengarlah liriknya sekali dan hayati liriknya.

*Btw M. Nasir ini husband lecturer saya, Puan Marlia Musa. Baru sebentar tadi ‘kami’ berbual kerana dia datang melihat teater hari ini (30 Oktober 2010).

Advertisements

3 Responses to ““saya nak.. “”

  1. biasa bro, kekadang ada jea manusia tak puas hati dengan kita, tak kira lah kita nie buat baik atau pun jahat. chill~ 😉

  2. whateva it is..mmg kreatif n sempoi…

  3. AH!!! rmmber me ryte..hehe..someone dat always pray for u n HZ..btw, this my forst time drop comments in ur blog..feel proud too..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: