“berterima kasih”

Aku ‘menjual’ dan pertontonkan diri kepada semua. Namun aku sedar itu hanyalah sekadar mengikut rentak dalam hiburan duniawi melalui permainan hidupan ini. Jika ‘ini vidiyo saya’ di salah ertikan, sepuluh jari memohon maaf.

Entri ini bukan entri simpati mahupun luahan hati tetapi tentang menghargai individu yang telah menghargai individu lain. Sungguh tidak terkata dan kelu lidah untuk berbicara. Namun aku berharap punyai peluang untuk berterima kasih secara terus kepada insan bernama Izham Ismail kerana telah menjadikan aku orang baru. Orang baru bukan bererti lupa diri tetapi baru dalam mengenali kehendak hidup. Kerana apa yang baru beliau lakukan telah membuatkan saya mendapat slot di antara blog terbaik di Malaysia. ‘Ini belog saya’ yang bertuankan seorang peragawati yang cantik, Hanis Zalikha namanya. Indah bagai bau haruman bunga.

Sebagai umat biasa dan hamba Allah, peluang sekali seumur hidup dalam apa jua bentuk aku sungguh berterima kasih. Bukan mudah untuk melihat setiap orang kagum dan menghamburkan kata – kata pujian bagi setiap perkara yang dilakukan. Namun itu bukan alasan untuk aku terus meninggi diri dalam hidup. Mungkin hari ini aku lebih baik dan mungkin esok lusa adalah hari kamu. Waspadalah kerana segala kejadian di bumi Allah ini adalah pinjaman yang tidak bertarikh dan bertempoh, justeru belajarlah menghormati serta berterima kasih.

Rasa dengki, rasa meluat itu adalah hak individu. Aku adalah manusia yang tuli telinganya dan tuli rasanya namun aku percaya aku bukan manusia lupa diri. Melayu kita layu kerana ada sikap tidak sepatutnya dan aku tidak sesekali berbangga dengan angan – angan semut ini cuma menghargai sejenak usaha untuk berjaya. Percayalah kelak bakal tiba hari kamu.

Cik Hanis Zalikha dan Izham Ismail serta rakan – rakan yang terlibat terima kasih. Tidak lupa pada Ayieq kerana menjadi orang pertama yang bertanggungjawab mengedarkan video ini sehingga mendapat perhatian Hanis Zalikha. Terima kasih juga buat Onnie, Balqis, Rais dan Azlif kerana turut mengedarkan video ini di Page Hanis Zalikha. Maaflah kerana tidak menyebutkan nama – nama yang lain. Terima kasih tidak terhingga buat anda juga.

Terima Kasih!

Advertisements

8 Responses to ““berterima kasih””

  1. eheeiii,aku suka tengok video tue dan aku rasa takkan melukakan mana-mana pihak kott. Best lah wehh,pandai kau edit-edit en. Thumbs up ! haha ^^

  2. riddikulus Says:

    yeah! true.kau tak melukakan hati siapa2 pon 😉
    don’t be so scare about that. maybe some people just jealous ’cause you just made it! goodjob bro !! ;D

  3. best weh..xde sape nk kutuk vidiyo awak tu..
    best kot..

  4. kutuk tu tak de… tp ramai yg jeles r… hehehe..

  5. mybreakfastclub Says:

    respect!

  6. wahai enchik….
    saya tlh tgk videyo itu..
    sangat kelakar..
    respect!!!!
    xd nak rasa nk kutuk pun…
    baguslah…
    awak sangat berani!!!!!!
    baca x kat komen2 yg almost dua ratus lebih tu..
    mostly mendoakan kamu jumpa dia!!!AMIN..

  7. hazwah amin Says:

    nanti dah dapat dating ngan cik hamis jgn la lupa nk blanja kami2 yg support ni..haha..go man!! go!!

  8. baru perasan blog entri ni. you’re much welcome 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: